Nu trebuie sa fii chef, pentru a pregati acest fel de mancare, cu adevarat delicios. Urmeaza pas cu pas instuctiunile noastre si vei impresiona musafirii la masa de Craciun. Mai multe retete festive gasesti in numarul de decembrie al revistei bebelu, acum la chioscuri!
Ingrediente:
- 1 muschi de porc de cca 1,5 kg
- sare si piper negru proaspat macinat
- 6 felii de costita (bacon)
- 4-6 rondele de ananas, decojit (proaspat sau conservat in suc propriu)
- 1 ardei capia, rosu
- ulei
- Incinge cuptorul la 200°C. Unge o tava pentru cuptor cu ulei de gatit. Spala muschiul de porc si taie-l pe lung, pentru a desface carnea. Tinand lama de cutit paralel cu fundul pe care ai pus muschiul, fa o taietura in lungime prin centru, dar opreste-te inainte de marginea opusa, astfel incat muschiul sa ramana intr-o singura bucata. Deschide asa cum ai face cu o carte. Se acopera muschiul deschis cu folie de plastic. Cu un ciocan special, se bate carnea pana ajunge la o grosime de cam un deget.
- Taie ananasul cuburi si ardeiul rosu, curatat de seminte, in betisoare. Pune-le intr-o tigaie de teflon, cu un pic de ulei (de cocos, de preferat), pentru cateva minute, pana ce ananasul incepe sa se rumeneasca usor. Se scoate amestecul din tigaie intr-un castron, ca sa nu prelungesti procesul de gatire din cauza tigaii fierbinti.
3. Asezoneaza carnea de porc bine pe toate partile cu sare si piper. Pune in mijloc amestecul de ananas si ardei rosu. Lasa o margine de cca 1 cm de jur imprejurul umpluturii si infasoara carnea intr-un rulou, cu umplutura la mijloc. Tinand strans, infasoara costita in jurul muschiuletului de porc si fixeaza-l cu scobitori daca este nevoie sa stea mai bine. Transfera in tava pregatita dinainte.
4. Lasa la cuptor cca 25 minute, apoi mai lasa friptura sa stea, afara, inca 5 minute inainte de feliere. Taie felii transversale, de doua degete grosime. Se poate servi cu cartofi copti la cuptor.