[imagebrowser id=185]Atunci cand incepem sa ne invatam copilul sa citeasca, cu o abordare corecta il ajutam sa stabileasca o baza solida sa invete de la o varsta frageda.
Alfabetizarea este esentiala pentru succesul academic in viitor. Astfel, invatarea de la varsta copilariei, il va ajuta sa isi consolideze si sa isi imbogateasca viata.
Predarea lecturii nu inseamna ca trebuie sa fim extrem de priceputi, insa putem intelege cum vor invata copii nostrii, care sunt stilurile si strategiile pe care le putem adopta sa ii indrumam pe aceasta calea.
Toata lumea invata sa vorbeasca prima data prin sunete. Puteti pune copilul sa se uite la imagini si sa spuna ce reprezinta acele obiecte, veti observa ca asculta vocea si reproduce sunetele. Asociind cuvintele cu imaginile din viata reala va ajuta copilul sa invete sa vorbeasca.
Citeste-i copilului tau cu voce tare, acest lucru ii va stimula imaginatia si va extinde cunostinta lor despre lume. De asemenea, il va ajuta sa isi dezvolte abilitatile de ascultare si de limbaj. Acest lucru il va pregati sa inteleaga cuvantul scris.
Este necesar pentru copilul nostru sa inteleaga care este scopul lecturii. In primul rand, este nevoie de motivatie, apoi va fi capabil sa citeasca si sa devina un cititor fluent. Asta se intampla numai atunci cand copii se bucura de lectura. Ca parinti, putem impartasi bucuria de a citi povesti si poezii. Includeti activitati interactive de lectura sau jocuri de alfabetizare pentru a deveni mai distractiv si interesant.
Ca adulti, am uitat prin ce am trecut pentru a dobandi competentele noastre de lectura. Avem tendinta de a lua lucrurile de la sine, asa ca trebuie sa facem un efort sa vedem si sa intelegem din perspectiva invatarii unui copil. Asa ca trebuie sa fim rabdatori atunci cand vom trecem prin acest proces deoarece, poate sa le ia ceva timp pentru a dobandi aceasta capacitate.
Foto: www.opiniatimisoarei.ro / www.babyonline.ro