Sangerarea de nidatie anunta, de regula, aparitia unei sarcini. In circa 10-11 zile de la conceptie este posibil ca femeia sa se confrunte cu o astfel de problema.
Potrivit medicilor obstreticieni, sangerarea de nidatie se datoreaza implantarii embrionului in uterul femeii. Cu alte cuvinte, dupa fecundare este posibil ca viitoarea mamica sa se confrunte cu astfel de sangerari. In cazul in care femeia are ciclul menstrual regulat, o asemenea scurgere de culoare roz sau maronie inainte de menstruatie ar putea sa o sperie destul de tare, parand un fenomen neobisnuit.
De cele mai multe ori, sangerarea de nidatie are loc inaintea ciclului menstrual, fiind de scurta durata, variind intre 2-5 zile. Culoarea scurgerilor nu este atat de intensa, fiind roz ori maronie. De obicei, sangerarea de nidatie nu este insotita de cheaguri de sange si nici nu este foarte abundenta.
Chiar si asa, pot exista situatii in care sangerarile de dinainte de menstruatie sa se datoreze unor altfel de afectiuni – hemoroizii, tulburarile intestinale, sangerarile de ovulatie, ovarele polichistice, sarcina ectopica, stresul, consultul medical pot fi factorii responsabili pentru astfel de scurgeri.
In cazul in care astfel de sangerari sunt abundente, fiind asemanatoare ciclulu menstrual este posibil ca femeia sa se confrunte cu asa numita menstruatie neregulata. De asemenea, abundenta scurgerilor in astfel de situatii este un semn clar din care rezulta ca femeia ar trebui sa se prezinte la medicul specialist obstretician pentru investigatii suplimentare.
Ori de cate ori banuiti o sarcina este indicat sa efectuati un test de sarcina, insa numai dupa ce perioada menstruala a fost depasita. In acest fel veti putea depista nivelul hormonului hCG (numit si gonadotropina corionica umana). Daca testul va depista un nivel mai ridicat atunci testul va iesi pozitiv, depistand sarcina mult asteptata. In cazul in care testul de sarcina nu atesta existenta unei sarcini, iar astfel de sangerari se repeta este indicat sa va adresati medicului specialist.