Multe femei folosesc pilulele anticonceptionale ca metoda directa de prevenire a unei sarcini nedorite si in timp ce le utilizeaza decid impreuna cu partenerul de viata ca intentioneaza sa faca un copil. Prima miscare este aceea de a renunta la anticonceptionale si a se pregati sa conceapa copilul. Insa exista mult folclor cu privire la cat timp este necesar sa “treaca” dupa ce se intrerupe pilula pentru ca trupul femeii sa fie pregatit sa procreeze o sarcina sanatoasa, considerat fiind ca anticonceptionalele aduc in corp anumiti hormoni ce pot fi in opozitie cu ce are nevoie noua sarcina.
In egala masura, sunt femei care folosesc anticonceptionalele pentru o reglare hormonala, la indicatia medicului ginecolog, si isi pun legitima intrebare daca pe durata sarcinii pot continua sa ia aceste pastile sau ele sunt daunatoare fatului.
Iata cele mai frecvente framantari sub forma de intrebari pe care femeile le au legat de legatura intre anticonceptionale si o sarcina, fie ea dorita sau nu, la care raspunsul este oferit de dr Robin Elite Weiss, specialist in fertilitate, obstretica-ginecologie, nastere asistata, autor a zeci de carti de profil si mama la 8 copii.
Intrebare: Cat timp trebuie sa astept ca sa raman gravida dupa ce renunt la anticonceptionale?
Multe femei folosesc pastilele anticonceptionale ca metoda de baza de contraceptie. Este de la sine inteles pentru orice femeie ca atunci cand doresc un copil trebuie sa opreasca aceste pilule intrucat rolul lor este tocmai acela de inhibitor al ovulatiei; practic, pe timpul administrarii anticonceptionalelor, ovarele femeii iau o mica pauza si nu mai au activitatea lunara specifica de eliberare a cate unui nou ovul, care, fecundat, va deveni copilul mult dorit.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.