[imagebrowser id=1189]Cu toate ca sarcina nu apare, de obicei, decat in timpul perioadei fertile a unei femei, in realitate se poate intampla, ce-i drept, in situatii exceptionale, ca o femeie sa ramana insarcinata.
Chiar si asa, sarcina poate aparea in timpul menstruatiei. De obicei acest lucru se intampla atunci cand femeia are un ciclu menstrual mai scurt. In acest caz, considera specialistii, perioada fertila a femeii s-ar putea sa se suprapuna peste menstruatie ori sa apara imediat ce se termina.
In realitate, perioada ovulatiei unei femei apare in cazul unui ciclu menstrual de 28 de zile la un interval de 14 zile din data primei sangerari. Pot exista situatii in care acest lucru sa se intample mai devreme, mai ales in cazul menstruatiilor neregulate.
In timpul menstruatiei, pot aparea o serie de dezechilibre hormonale, fapt care ar putea conduce catre aparitia unui bebelus in viata de cuplu, pe neasteptate.
De asemenea, sarcina poate fi posibila in timpul menstruatiei in cazul in care femeie confunda sangerarea vaginala cu cea a ciclului menstrual. Fie ca este vorba de o raceala, fie de anumite sangerari vaginale declansate de anumite afectiuni genitale, acest lucru poate fi destul de usor confundat cu ciclul menstrual si, implicit, perioada in care femeia elibereaza ovulul in vederea fecundarii sale poate fi cu totul alta.
O alta situatie posibila in care sarcina sa apara in timpul menstruatiei apare atunci cand ovulatia se suprapune cu perioada sangerarii. O astfel de situatie este, de-a dreptul exceptionala, intamplandu-se destul de rar.
Specialistii considera ca in timpul contactului sexual neprotejat spermatozoizii patrund in mediul vaginal, avand o durata de viata de circa cinci zile. In cazul in care ovulatia apare imediat dupa ce menstruatia se termina pot exista sanse, ce-i drept, destul de mici ca spermatozoizii sa intalneasca ovulul eliberat de catre ovar in vederea fecundarii sale.