Sarbatorile acestea iti propunem sa abordezi si alte retete de dulciuri in afara de clasicele placinte sau cozonaci. Ce-ar fi sa-i surprinzi pe cei dragi cu un mousse de ciocolata, briose cu portocale sau fursecuri cu migdale? Suna bine, nu-i asa? Iar cu ajutorul robotului de bucatarie Masterchef Gourmet de la Tefal, gatitul devine o placere!
Cu puterea motorului de 900W, combinata cu miscarea planetara, vei gasi in el un aliat de nadejde pentru cele mai fabuloase retete! Gratie tehnologiei incorporate in tel si formei sale speciale, cu Masterchef Gourmet poti bate albusuri foarte pufoase si aerate, chiar pornind de la 1 ou. Bate, framanta, amesteca… Masterchef Gourmet vine cu o capacitate mare a bolului, de pana 4.6 litri* si 3 instrumente de patiserie complementare. Poti pregati cu mixerul pana la 1.8 kg de amestecuri pentru tort; malaxorul din aluminiu turnat va prelua greutatea framantarii aluatului de paine sau pizza. Extinde-ti utilizarea robotului de bucatarie cu accesoriile incluse in pachet*: blender, razatoare, masina de tocat carne si storcator de fructe.
Un mousse de ciocolata care sa ajunga pentru 20 de persoane necesita 700 gr ciocolata, 2 oua, 2 plicuri de zahar vanilat, 200 gr smantana, un paharel de coniac sau lichior, zmeura si frunze de menta. Va trebui doar sa topesti ciocolata la baie de aburi iar de restul se ocupa Masterchef Gourmet! Cu ajutorul telului special al aparatului, bate albusurile spuma. Nu mai trebuie decat sa adaugi spuma de albusuri la galbenusurile amestecate impreuna cu zaharul vanilat, smantana, ciocolata topita si coniacul pana vei obtine un preprat omogen. Mousse au chocolat se lasa la frigider 4 ore apoi se poate servi cu zmeura si frunze de menta, pentru un plus de savoare.
Pentru a prepara briose cu portocale vei avea nevoie de 2 oua, 2 cani de zahar, 1 cana ulei, 2 cani de lapte, 4 cani de faina, 1 plic de praf de copt si una sau doua esente pentru 15 portii. Dupa ce ai facut rost de ingrediente, poti sa lasi totul in seama lui Masterchef Gourmet! Incepe prin a bate ouale cu telul special apoi poti adauga pe rand cele 2 cani de zahar, cana de ulei si cele 2 cani de lapte. La final, incorporeaza cele 4 cani de faina in amestec si asteapta pana ce preparatul capata consistenta dorita. Poti adauga si esente, fructe si nuci in functie de preferinte. Simplu, nu?
Pentru a pregati fursecuri cu migdale suficiente pentru 6 persoane ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 150 g faina, 150 g migdale decojite si macinate, 50 g zahar pudra, 1 plic zahar vanilat, 125 g unt rece si lichior de portocale. Adauga toate ingredientele inclusiv untul taiat in bucatele in boulul de mari dimensiuni al aparatului. Cu ajutorul mixerului, aparatul va amesteca ingredientele in locul tau, obtinand astfel un aluat omogen. O data gata aluatul, acesta se acopera si se pastreaza la rece timp de 2 ore. Intinde aluatul astfel incat sa nu fie mai gros de 5 cm si decupeaza-l in diverse forme. Fursecurile se introduc in cuptor la o temperatura maxima de 180 de grade, timp de 15 minute.
Acum ca ti-am starnit imaginatia, te provocam sa realizezi cat mai multe retete delicioase cu ajutorul lui Masterchef Gourmet de la Tefal. Iti uram spor la gatit si pofta buna!
*difera in functie de model