[imagebrowser id=1579]Luni, 17 februarie, la ora 19.00, Curtea Veche Publishing va asteapta la Libraria Humanitas Cismigiu, la “Seara Dale Carnegie”, pentru o discutie practica despre principiile de dezvoltare personala propuse de renumitul autor si despre ce înseamna “Secretele succesului” în societatea contemporana.
La dezbatere vor participa, alaturi de reprezentantii Curtea Veche Publishing, membri ai Dale Carnegie Training Romania: Mihaela Perianu, General Manager Dale Carnegie Training Romania, Andrei Popescu, master trainer si Doru Dinu, trainer. Pregatiti-va sa aflati lucruri care va vor face viata mai usoara! Dale Carnegie este considerat cel mai important autor de literatura motivationala al secolului XX. Va invitam sa descoperim împreuna de ce principiile lui au facut istorie si de ce, dupa atatia ani, cartile lui sunt înca printre cele mai citite din lume.
Pentru Curtea Veche Publishing, aceasta este o întalnire speciala, “Secretele succesului” fiind cartea care, în 1998, a inspirat aparitia editurii si primul volum publicat, volum ce în continuare este bestseller al editurii. Au urmat, de-a lungul anilor, titluri noi din seria de autor, precum “Liderul poti fi tu”, “Lasa grijile, incepe sa traiesti”, “Cum sa vorbim în public”, “Tehnici de a vinde” si “Secretele succesului în era digitala”, toate publicate la Curtea Veche Publishing.
Sfaturile lui Dale Carnegie va arata cum sa deveniti un interlocutor agreabil, de ce e bine sa faceti complimente dezinteresate, cand e cazul sa va retrageti dintr-o disputa, ce anume trezeste dorinta de cooperare a partenerilor, cum sa faceti o buna impresie de la prima întalnire, cat de important e zambetul, prin ce strategii va puteti autopromova în ochii celorlalti, în ce fel puteti adresa critici fara sa provocati resentimente, de ce e recomandat sa va admiteti propriile greseli înainte de a le face reprosuri altora, cat de adevarat e proverbul care spune ca „vorba dulce mult aduce“, cum sa raspundeti la plangerile altora, unde se termina sinceritatea si începe brutalitatea, de ce nu functioneaza pe termen lung strategia de a da ordine, cum sa va ajutati ajutandu-i pe ceilalti — si multe altele.
Carnegie dovedeste ca, în cele din urma, ceilalti ne vor trata exact asa cum îi tratam. Comportamentul interlocutorilor oglindeste propriul comportament.
Dale Carnegie (pe numele lui real Dale Carnegey) s-a nascut pe 24 noiembrie 1888 la o ferma saraca din Missouri si s-a stins din viata pe 1 noiembrie 1955, la Forest Hills, New York. Este considerat cel mai mare autor de literatura motivationala al secolului XX. Dupa absolvirea facultatii, vinde cursuri prin corespondenta în Nebraska si obtine cateva roluri ca actor la New York, fara mare succes. În 1912, este angajat de Young Men Christian Association sa predea cursuri pentru adulti si descopera, accidental, o metoda prin care poate diminua teama celor care vorbesc în fata unui public numeros. Astfel începe faimoasa cariera de orator si autor de mare succes a lui Dale Carnegie.
În 1936, Dale Carnegie publica “How To Win Friends and Influence People”, (“Secretele Succesului – cum sa va faceti prieteni si sa deveniti influent”), care a înregistrat înca de la publicare un succes rasunator. De-a lungul anilor, aceasta lucrare, considerata opera de referinta a lui Carnegie, s-a vandut în peste 15 milioane de exemplare. Ea a fost tradusa în toate limbile de circulatie internationala, iar în limba romana a aparut la Curtea Veche pentru prima data în anul 1997. O alta lucrare de referinta, publicata în 1948, este “How to Stop Worrying and Start Living”, aparuta în limba romana la Curtea Veche Publishing sub titlul “Lasa grijile, începe sa traiesti” — o colectie de sfaturi usor de pus în aplicare pentru a face fata mai bine stresului. Dintre cartile lui Dale Carnegie, aceasta a avut cel mai mare succes în Europa.
Eforturile lui Dale Carnegie de raspandire a unor metode prin care ne putem optimiza relatiile cu semenii si cu lumea au fost continuate de Fundatia Carnegie. Cursurile pe care Carnegie însusi le-a initiat si predat sunt frecventate si astazi de zeci de mii de oameni din întreaga lume, confirmand actualitatea si utilitatea metodelor scriitorului. Aprofundarea acestor practici e vitala pentru toti cei care doresc sa ocupe posturi importante în ierarhiile companiilor occidentale.