[imagebrowser id=1131]Ovulatia este o perioada destul de importanta in viata oricarei femei. A-i cunoaste cu exactitate data si simptomele determina una dintre cele mai eficiente metode de concepere a bebelusului mult visat. In acelasi timp, cunoasterea acesteia poate ajuta la contraceptie, atunci cand cuplul nu isi mai doreste un bebelus.
Exista, potrivit cercetarilor, cateva semne din care orice femeie va cunoaste ca ovulatia se apropie.
Iata cateva dintre ele:
- Cresterea temperaturii bazale – ovulatia determina o crestere a temperaturii corpului. Cu toate acestea, va trebui sa va asigurati ca nu sunteti racita ori nu suferiti de nicio alta afectiune care sa cauzeze o crestere a temperaturii bazale. In fiecare dimineata, notati-va temperatura corpului intr-un caiet. Atunci cand observati o crestere, veti putea fi in cea mai fertila perioada a lunii.
- modificarea secretiilor – secretiile vaginale vor putea fi modificate. Acestea vor deveni mai abundente, alunecoase. Cu toate acestea, nu vor avea un miros ori o culoare specifica.
- dureri abdominale – durerile abdominale vor putea fi asemanatoare cu cele din timpul perioadei menstruale. Femeia va resimti mici intepaturi in partea inferioara a abdomenului, in special in regiunea ovarelor.
- dureri la nivelul sanilor – ovulatia creaza o stare de tensiune la nivelul sanilor. Acestia vor deveni putin mai durerosi, sensibili la atingere, marindu-se putin si in volum.
- libidou sexual marit – dorintele sexuale vor fi mai mari in timpul perioadei fertile. Orice femeie isi va dori cu ardoare sa intretina raporturi sexuale cu partenerul, asa cum reiese si din numeroase cercetari realizate in acest domeniu.
Cu alte cuvinte, exista multe semne din care orice femeie va trebui sa isi dea seama ca ovulatia se apropie. In cazul in care va doriti o sarcina, intretineti raporturi sexuale neprotejate cu partenerul de cuplu, intensificandu-va activitatile sexuale.
Pentru a fi sigura ca semnele descrise mai sus arata ca ovulatia se apropie este nevoie ca femeia sa urmareasca cu atentie toate aceste stari o perioada mai lunga de timp, de minim doua-trei luni.