Incercati de ceva timp sa concepeti un copil, dar atunci cand te straduiesti prea mult, lucrurile devin stresante. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca se poate intampla ca dorinta ta sa nu se potrivesca cu cea a partenerului. Iar micile confruntari zilnice va pot afecta relatia. Afla din articolul de mai jos cum sa va puneti pe aceeasi lungime de unda.
Daca incerci sa concepi un copil, ar trebui sa stii ca femeile functioneaza diferit fata de barbati, iar la mijloc se afla un proces hormonal si psihologic. Dorinta are doua componente – emotionala si psihologica. Exista multi factori care influenteaza acest aspect – nivelurile hormonale fluctuante cauzate de sarcina, anumite tratamente medicale precum antidepresivele sau cele de reglare a tensunii arteriale, oboseala, stresul si problemele din cadrul relatiei. Mai sunt insa si alti factori, care tin de locul unde vreti sa faceti dragoste, de dispozitie, de prejudecatile cu care va confruntati, contextul cultural si religios al fiecaruia.
Diferentele dintre parteneri pot crea tensiune – unul se va simti respins, iar celalalt presat. Este sindromul „vina vs. rusine”. Persoana care vrea sa faca dragoste se va simti respinsa si va spune ceva care il va rani pe celalalt si il va face sa se simta vinovat. Apoi acesta din urma ii va spune celuilalt: „ Ei bine, daca m-ai fi ajutat cu spalatul vaselor, poate ca acum as fi avuty chef sa facem dragoste”. Iar de aici incep cearta, mania si resentimentele.
Solutia este sa distingeti realitatea de emotii. Daca partenerul tau e mai putin interesat intr-o anumita zi, de regula nu e nimic personal. Secretul este sa incerci sa aduci ceva nou de fiecare data in relatia voastra si sa te bucuri de ceea ce aveti.