Practicarea sexului in timpul sarcinii cunoaste adesea multe avantaje, dar si dezavantaje. Cu toate acestea, sexul in timpul sarcinii poate fi destul de placut ca urmare a dilatarii vaselor de sange si a cresterii secretiei vaginale. Intr-un cuvant, in timpul sarcinii sexul poate conduce catre obtinerea mai usoara a orgasmelor.
Potrivit medicilor, sexul in sarcina se va efectua prin intermediul unei bune comunicari intre parteneri. In cazul in care femeia simte o senzatie dureroasa sau nu este binedispusa, sexul va fi interupt fara reprosuri din partea viitorului tatic. De asemenea, in timpul sarcinii femeia are nevoie sa ii fie demonstrata cat mai multa afectiune. Si tocmai de aceea, este nevoie ca partenerul sa ii organizeze cine romantice si sa ii ofere cele mai tandre saruturi si imbratisari.
Potrivit unora, sexul in timpul sarcinii atinge cote destul de inalte mai ales in ultimul trimestru de sarcina intrucat nivelul hormonal este destul de ridicat. Nici in trimestrul doi femeii nu ii displace o astfel de activitate.
Cu toate acestea, practicarea sexului in timpul sarcinii prezinta cateva avantaje:
- femeia capata mai multa incredere in ea;
- femeia nu este complexata de numarul de kilograme acumulat;
- relatia dintre parteneri este mult mai apropiata;
- mentinerea tonusului;
- cresterea circulatiei sangvine;
- usurinta de a avea orgasme.
Dintre dezavantajele sexului in timpul sarcinii putem enumera:
- prezenta unei stari de discomfort;
- durere in timpul penetrarii;
- posibilitatea unui avort spontan;
- posibilitatea declansarii contractiilor uterine si a nasterii premature;
- efort fizic ridicat;
- posibilitatea infectarii.
Potrivit medicilor, sexul in timpul sarcinii nu este contraindicat atata timp cat gravida se simte confortabil. Insa, in ultimile saptamani de sarcina, medicii recomanda stoparea unor astfel de activitati intrucat exista riscul declansarii nasterii premature.