Atunci cand te decizi sa iti intarci bebelusul trebuie sa manifesti o serioasa grija fata de ingrijirea sanilor tai. Este posibil ca dupa intarcare acestia sa devina destul de grei si tari, oferindu-ti o stare destul de neplacuta.
Pentru eliminarea unor astfel de senzatii este indicat sa incerci sa te mulgi in asa fel incat senzatia de prea plin sa se miscsoreze. Cu toate acestea este posibil ca organismul tau sa produca in continuare lapte, intarcarea devenind un procedeu destul de indelungat. Conform specialistilor, procedeul intarcarii va trebui sa se faca treptat si nu destul de brusc. Mulgerea sanilor se va face in continuare cu destul de multa regularitate, dar in asa fel incat acestia sa nu fie goliti in totalitate. Chiar daca va mai ramane o cantitate de lapte in san, nu trebuie sa te sperii intrucat aceasta va fi absorbita de organism.
Pe tot parcursul perioadei de intarcare va trebui sa ai grija sa porti un sutien in asa fel incat sanii sa iti poata fi destul de stransi tinuti. Solutia administrarii unor medicamente se va face doar in cazul unei recomandari din partea medicului. Acesta iti va putea recomanda administrarea paracetamolului in cazul aparitiei unor senzatii dureroase.
Tot pentru calmarea durerilor se poate apela la comprese cu apa rece sau cu frunze de varza, fiind una dintre cele mai populare si eficiente solutii. Atunci cand vei incerca sa iti infasori sanii in foaie de varza este indicat sa le tii o vreme la frigider in asa fel incat frunzele de varza sa poata fi suficient de reci la aplicare. Atunci cand acestea se incalzesc este indicat sa le schimbi cu altele la fel de reci.
Daca observi anumite zone tari pe regiunea sanului si o zona mai rosie este indicat sa te adresezi medicului fiind un semn de producere a unui abces datorat infundarii unui canal. Daca aceste simptome sunt insotite de febra si dureri destul de persistente, adreseaza-te de urgenta medicului intrucat pot fi semnele aparitiei mastitei.
Ca urmare a aparitiei unor probleme de sanatate, a administrarii unor medicamente puternice sau ca urmare a unei despartiri de bebelus pentru o durata mai mare de 5 zile, veti fi nevoita sa va intarcati bebelusul destul de brusc. Cu toate acestea, va trebui ca stoparea laptelui sa se faca treptat, la inceput prin mulgere de trei ori pe zi, apoi din ce in ce mai rar. Nu uita ca la fiecare mulgere sa mai lasi o cantitate de lapte in san care va fi reabsorbita de corpul tau. Chiar daca te astepti ca glandele tale endocrine sa nu mai secrete lapte, procedeul va dura circa doua trei saptamani.