[imagebrowser id=574]Lumea pare sa aiba alta dimensiune pentru mamici atunci cand asteapta un copil. Intreaga familie se rezuma la sarcina si la viitorul membru care va aparea in viata ei.
Sanatatea bebelusului este cea mai importanta problema, iar temerile legate de aceasta sunt impartasite de toate viitoarele mame. Insa, din pacate, sunt anumite afectiuni care nu pot fi descoperite in timpul celor noua luni de sarcina. Printre acestea se numara si sindromul ADHD, o tulburare de comportament manifestata prin deficit de atentie, impulsivitate si dificultati in desfasurarea unei misiuni, toate acestea avand impact in dezvoltarea personala a copilului si in viata sa sociala.
Baietii sunt mai afectati
Aceasta tulburare neurologica apare atat la copii, cat si la adulti. Cei mai afectati sunt baietii comparativ cu fetele (raportul este 9 la 3). Exista studii care demonstreaza ca aceasta afectiune debuteaza inca din copilarie. Studiile arata ca in prezent 1-2 dintre scolarii dintr-o clasa de 30 de copii poate avea ADHD. Desi la unii copii simptomele dispar odata cu inaintarea in varsta, peste 60% dintre acestia pot sa prezinte semne de boala si la varsta adulta.
Simptomele in sindromul ADHD
Putem vorbi despre prezenta ADHD la un copil atunci cand acesta prezinta 6 sau mai multe semne de boala. In functie de acestea, afectiunea se imparte in mai multe tipuri:
- ADHD cu deficit de atentie – copilul nu se concentreaza, nu asculta pana la capat atunci cand i se adreseaza cineva, este neglijent, nu finalizeaza sarcinile, nu respecta instructiunile sau evita efortul intelectual sustinut.
- ADHD hiperactiv-impulsiv – micutul este mereu neastamparat si agitat fizic, vorbeste excesiv si de cele mai multe ori intrerupe o persoana in timp ce aceasta vorbeste.
- ADHD combinat apare la copiii care combina manifestarile de deficit de atentie cu cele hiperactive.
www.revista-tratamente-naturiste.ro
Foto: http://static-l3.blogcritics.org