Ideea de a vorifica spatiul cat mai eficient este una din principalele griji ale designerilor de mobilier pentru copii.
Constienti de nevoia micutilor de a avea un spatiu de joaca cat mai generos in camera, acestia au proiectat structuri de mobilier suprapuse, care valorifica spatiul pe verticala. Astfel de exemple sunt ansamblurile cu pat suspendat, dedesubtul caruia se gaseste fie biroul, fie locul de joaca.
Nu au fost uitati nici fratii care impart aceeasi camera si care au nevoie de spatii personale bine delimitate. Pentru ei au fost create ansambluri de mobilier in oglinda.
Preocuparea creatorilor de mobilier pentru copii nu s-a oprit doar la partea practica, de transformare a unei piese de mobilier in alta sau de adaptare a unei structuri la noi dimensiuni, mai mari. Acestia au avut in vedere si latura estetica, faptul ca gusturile copilului se schimba de la o varsta la alta.
Astfel, daca pentru un bebelus este foarte potrivit un mobilier viu colorat, cu manere in forma de floare sau de animale, in cazul unui adolescent preferintele se indreapta spre culori neutre, postere etc. In aceasta situatie, magazinele de mobilier le ofera clientilor posibilitatea de a inlocui fronturile (usile) mobilierului cu altele, in culorile preferate.
Economic si foarte practic, mobilierul modular flexibil reprezinta o solutie de viitor, pe care fiecare parinte o va adopta de acum incolo.
Sursa: casamea.ro