[imagebrowser id=1120]In primii ani de viata orice copil are nevoie de o serie de factori care sa ii asigure o crestere cat mai sanatoasa. Somnul se numara printre principalele cerinte necesare pentru dezvoltarea cerebrala a copilului.
Tot mai multe studii de specialitate au incercat sa demonstreze modul in care creierul copilului ajunge sa se dezvolte. In acest mod, s-a ajuns la concluzia ca somnul poate fi considerat unul dintre cei mai importanti factori care ajuta la crearea tuturor conexiunilor cerebrale. Tocmai de aceea, parintii trebuie sa contribuie sa ii asigure un climat optim copilului pentru a beneficia de un somn cat mai odihnitor.
In plus, crearea unui program strict de somn pana la varsta de doi anisori este deosebit de importanta. Medicii pediatri recomanda ca orice copil sa doarma in timpul zilei, cel putin 1-2 ore. De asemenea, medicii sunt de parere ca somnul influenteaza dezvoltarea cerebrala a copilului, fiind necesar ca parintii sa ii asigure un climat optim in incapere in asa fel incat micutul sa se odihneasca cu adevarat.
Evitati, asadar, zgomotele prea inalte atunci cand copilul doarme intrucat somnul copilului va fi destul de tulburat.
La fel de necesara este si pastrarea temperaturii din camera micutului. Este recomandat sa se asigure temperaturi potrivite, cuprinse intre 21-24 grade Celsius, in asa fel incat sa nu fie nici prea frig si nici foarte cald.
Ori de cate ori copilul respecta programul de somn, acesta va deveni foarte activ, va reusi sa asimileze cat mai bine informatia, va fi mai atent si se va concentra mult mai bine.
Dezvoltarea cerebrala a copilului este influentata si de alimentatie. Cu cat ii veti asigura o alimentatie diversificata, cu atat copilul va deveni mai activ ca niciodata. Acizii grasi Omega 3 si 6 stimuleaza dezvoltarea creierului in primii ani de viata.