Operatorul Ecologic (BIO)SONNENTOR, aniverseaza,in luna mai, 9 ani de Bucurie pe piata din Romania.
Dupa o colaborarea fructuoasa, de peste 5 ani, cu fermierul Dl. Ing. Szakacs Csaba, din Reghin, Johannes Gutmann, fondatorul SONNENTOR, a decis in anul 2006, impreuna cu Thomas Weinraub, sa aduca povestea de succes, SONNENTOR, pe piata din Romania.
“Prezenta SONNENTOR pe piata romaneasca certifica potentialul ridicat al agriculturii ecologice in Romania, un domeniu aflat inca la inceput, dar care poate reprezenta o ramura importanta in viitor” declara Thomas Weinraub, Director General SONNENTOR Romania.
SONNENTOR a fost fondat in 1988, de tanarul intreprinzator Johannes Gutmann, care la 23 de ani a avut o idee neobişnuita: el a dorit sa vanda produsele provenite de la fermierii Ecologici din zona Waldviertel, unde s-a nascut şi a crescut, la nivel local, national şi international.
Potrivit credintei SONNENTOR, natura detine cele mai bune retete pentru o viata lunga și frumoasa, compania promovand astazi agricultura ecologica drept singura solutie viabila intr-o lume dominata de monocultura și supraproductie. SONNENTOR sustine procesarea materiei prime chiar la ferme, permitand micilor fermieri sa supravietuiasca, sa utilizeze experienta şi traditia cultivarii, şi astfel sa ofere calitatea şi garantia produselor.
„Lucrul manual şi traditional adauga enorm la calitatea excelenta ale amestecurilor de plante si cafea de la SONNENTOR, şi aşa dorim sa fie şi in continuare. Specializarea şi lucrul manual sunt contraactiuni simple şi evidente la descendenta supraproductiei şi la constanta creştere a preturilor pe piata agricola”, mai declaraThomas Weinraub
SONNENTOR Krauterhandels GmbH a fost fondata in 1988 in Austria, avand astazi filiale atat in tara de origine, cat și in Cehia (Cejkovice) din 1992, Romania (Reghin) din 2006 și Albania din 2008.
Peste 90% din productia SONNENTOR este destinata exportului, ceaiurile, condimentele, delicatesele si cafelele SONNENTOR fiinddisponibile in peste 55 de tari. Cele mai mari piete de desfacere sunt Germania, Elvetia, Cehia şi alte tari membre UE dar și tari ca Japonia, Canada, Indonezia, Korea, Taiwan, Hong Kong, Malaezia, China, Australia şi Noua Zeelanda.