In primele luni de sarcina s-a putut constata faptul ca starea de greata este un simptom destul de neplacut pentru viitoarele mamici.
Asa se face ca mai mult de jumatate dintre acestea se confrunta cu senzatia matinala de greata si varsaturi. Si totul ca urmare a modificarilor hormonale aparute odata cu starea de graviditate. Cu toate ca medicii nu au putut elimina aceste stari, s-a putut constata ca acestea ar putea fi diminuate.
Starea de greata persista in organismul gravidei incepand cu primele saptamani de sarcina si pana spre sfarsitul trimestrului unu.
De aceea, medicii iti pot recomanda sa mananci cantitati destul de reduse de mancare, dar la intervale mai dese fata de cum erai obisnuita pana in prezent. In cazul in care mai inainte erau pe placul tau grasimile, dulciurile sau condimentele este cazul sa renunti la ele cel putin pana ce starea de greata se mai amelioreaza.
Micul dejun, dar si gustarile din timpul zilei vor trebui sa contina multi carbohidrati, putand astfel enumera cerealele, pastele si bananele.
De asemenea, in cazul in care starea de greata inca este destul de persistenta este indicat sa incerci sa eviti sa te expui mirosurilor prea dure si parfumurilor prea intepatoare. De aceea, este indicat ca in tot acest timp sa incerci sa te odihnesti cat mai mult intrucat starea de oboseala si de nesomn este favorizatoare de greata.
Daca vei bea limonada, apa carbogazoasa, adaugi ghimbir in mancare si mananci bomboane mentolate este posibil ca simptomele sa se amelioreze destul de mult.
Cu toate acestea, in cazul in care aceste simptome devin de-a dreptul suparatoare este indicat sa incerci sa te adresezi medicului in vederea prescrierii unei medicatii care sa iti amelioreze simptomele. O astfel de stare, asociata cu o stare de deshidratare destul de puternica poate deveni de-a dreptul suparatoare pentru viitoarea mamica. De aceea, remediile medicale sunt cea mai sigura si optima solutie.