[imagebrowser id=78]Cu toate cunoastem probabil o parte dintre avantajele si dezavantajele montarii steriletului. Cu toate ca face parte din categoria metodelor contraceptive destul de sigure, in realitate multe femei se tem ca odata cu montarea steriletului sa nu apara o piedica in fata orgasmului.
Potrivit medicilor, steriletul reprezinta un dispozitiv intrauterin care are rolul de a impiedica spermatozoizii sa ajunga sa intalneasca ovulul ce este eliberat de catre ovar. De asemenea, medicii sunt de parere ca montarea steriletului va trebui sa se faca dupa ce a avut loc nasterea, iar femeia nu isi mai doreste sa mai ramana insarcinata.
In ceea ce priveste capacitatea femeii purtatoare de sterilet de a resimti orgasmul, medicii sunt de parere ca folosirea acestei metode contraceptive nu dauneaza vietii sexuale si capacitatii feminine de a resimti mai usor orgasmul. Din contra, de-a lungul timpului au existat numeroase cupluri care admit faptul ca orgasmul se poate resimti mult mai usor odata cu montarea steriletului, acesta nefiind o piedica in fata acestui lucru.
Este adevarat ca reluarea vietii sexuale dupa montarea steriletului se va face dupa cateva zile sau circa o saptamana, conform recomandarilor medicului in asa fel incat organismul sa aiba timp sa se refaca suficient de bine.
Cu toate acestea, decizia montarii steriletului apartine ambilor parteneri ai vietii de cuplu, dupa o discutie cu medicul specialist si dupa evaluarea starii de sanatate a femeii doritoare.
Avantaje
– face parte din categoria metodelor contraceptive ce ofera o siguranta de pana la 99%;
– montarea lui nu afecteaza raporturile sexuale;
– imediat dupa implantarea acestuia in mediul intrauterin, incepe sa actioneze in mod eficient;
– este o metoda contraceptiva care nu impune dozarea hormonala;
Dezavantaje
– prima menstruatie va putea fi mai abundenta si mai dureroasa;
– poate exista riscul unor infectii in regiunea genitala;
– o astfel de metoda contraceptiva nu va protejeaza in fata bolilor cu transmitere sexuala;
– poate fi lezat colul uterin odata cu introducerea acestuia in cavitatea uterina;
– nu ofera protectie in fata sarcinilor extrauterine.
Foto: http://www.evz.ro