Nu putine sunt cazurile in care copiii ajung sa sufere de obezitate si, totul datorita unui stil de viata nesanatos. Secolul XXI aduce odata cu el si un numar insemnat de probleme de acest tip.
Cu alte cuvinte, obiceiurile alimentare nesanatoase, programul de somn, precum si numarul si cantitatea portiilor pot conduce la ingrasarea copilului. Potrivit nutritionistilor, obezitatea se numara printre cele mai serioase probleme care iti poate pune sanatatea in pericol, fiind afectata buna functionare a organismului.
Parintii ajung sa fie in mare masura responsabili de ingrasarea copilului lor. Ori de cate ori isi vad copilul ca se ingrasa nu putini sunt aceia care, desi isi dau seama ca micutul lor are o problema, refuza sa isi duca copilul la medic si considera ca totul se va remedia in timp. Cu alte cuvinte, conduita alimentara a copilului trebuie urmarita cu mare atentie de catre parinti care trebuie sa traga un semnal de alarma ori de cate ori isi vad copilul ca se ingrasa si sa nu incerce sa ascunda acest adevar destul de dureros.
Orele de somn pot influenta ingrasarea copilului. Medicii pediatri sunt de parere ca mai putin de 10 ore de somn pot determina cresterea riscului de ingrasare la copil. Asa ca, evitati sa va lasati copilul sa stea pana tarziu la televizor sau sa se joace in camera sa, fiind atenti la realizarea unui program cat mai strict de somn de care va trebui sa tineti cont.
Sucurile consumate in exces reprezinta o alta cauza care poate determina ingrasarea copilului. Desi sucurile preparate in casa sunt sanatoase, consumul exagerat determina un aport de zahar destul de mare pentru organism, fapt care conduce la ingrasare. Lucrurile sunt si mai complicate in cazul consumului de sucuri acidulate ori cu un aport mare de conservanti si aditivi alimentari.
Gustarile dintre mese ar trebui sa constituie inca un surplus de sanatate. Cu alte cuvinte orice copil are voie sa isi ia gustarea dintre mese la ore fixe. Insa, acestea vor trebui sa fie destul de sanatoase. Cu alte cuvinte, fructul dintre mese nu va trebui inlocuit cu chipsurile ori cu o portie mare de ciocolata intrucat rezultatul va fi unul destul de dezastruos.
Multi parinti sunt tentati sa le puna copiilor in farfurie mai mult decat ar putea sa consume. Tocmai de aceea, medicii pediatri recomanda prudenta si in aceasta privinta. O portie prea mare de mancare determina cresterea nivelului aportului caloric, ceea ce determina riscul de ingrasare.
Dulciurile in exces nu trebuiesc consumate de copil intrucat continutul crescut de zahar determina dezechilibre la nivelul intregului organism. De asemenea, programul de masa al copilului va trebui sa fie echilibrat, sanatos si stabilit la ore fixe.