Ai obosit sa te uiti neputincioasa la bebelusul tau, care nu mai adoarme noaptea? Invata cum poate el sa se odihneasca, si in acelasi timp si tu. Iata solutiile!
Pune-l pe bebe la somn
Nou-nascutului ii va lua o vreme pana cand va deosebi ziua de noapte, dar stiai asta deja! Ceea ce nu ai anticipat a fost ca in primul an de viata al micutului tau nu te-ai fi asteptat sa faci atatea nopti albe, ca si cum te-ai fi angajat undeva pe timp de noapte. Daca privarea de somn te-a adus in stadiul in care cafeaua nu mai poate fi de ajutor, este posibil sa fie cazul sa pui punct acelor treziri nocturne.
Dupa varsta de patru luni, tendinta naturala a unui bebelus este sa doarma. Doar ca nu intelege intotdeauna ca ar trebui sa doarma intreaga noapte. Chiar si obiceiurile nepotrivite se pot regla in cateva zile. Iata cateva sfaturi.
Cand ii scapa suzeta – Daca celui mic ii cade suzeta de multe ori pe noapte si de fiecare data se trezeste… te intrebi ce poti face?
Solutie: In jurul varstei de opt luni, majoritatea bebelusilor au abilitati de a tine in gura suzeta, ceea ce este un lucru bun devreme ce expertii sustin ca folosirea unui obicet care il linisteste pe cel mic poate reduce riscul de moarte subita, in primul an. Pana atunci variantele tale sunt fie sa scapi de suzeta, sau sa-l lasi pe cel mic sa planga pana cand se linisteste singur. Poate parea destul de brutal la inceput, dar dupa cateva zile va reusi sa adoarma fara suzeta si nu va mai avea nevoie de aceasta.
Zgomotele albe – Nu este o idee buna sa fie liniste completa in camera, astfel incat chiar si cel mai fin zgomot sa il trezeasca pe cel mic.
Solutie: Foloseste o masinarie cu un sunet alb, sau chiar un ventilator care creaza un sunet de fundal. Daca acesta se transforma in rutina de somn a micutului tau, il va ajuta sa se relaxeze si sa adoarma intr-un final. Nu este neaparat nevoie sa cumperi un aparat nou pentru aceasta. Exista si aplicatii pe care le poti downloada si activa pe telefonul mobil sau tableta.