Cercetatorii au descoperit ca Facebook-ul are efecte negative asupra dezvoltarii intelectuale a copiilor care il folosesc.
Se pare ca micutii care isi ocupa timpul cu aceasta platforma online de socializare, invata mai prost si sunt mai deprimati, informeaza Time.com.
Studiile recente au aratat ca elevii de gimnaziu si liceu, dar si studentii care isi verifica contul de pe Facebook o data la 15 minute, iau note mai mici. S-a mai descoperit faptul ca adolescentii care folosesc platforma sunt mai predispusi sa dezvolte tendinte narcisiste, in timp ce tinerii care isi verifica foarte des contul prezinta alte tulburari psihologice.
Uzul cotidian al internetului si a altor tehnologii ii face copii sa devina mai vulnerabili in fata unor afectiuni precum anxietatea si depresia.
Cu toate acestea, exista si o latura pozitiva a folosirii Facebook-ului. Psihologii au descoperit ca platformele de acest fel ii ajuta pe copii sa isi dezvolte identitatea mai devreme si ii invata cum sa devina empatici.
“Am descoperit ca acei copii care posteaza comentarii pozitive, de spirjin pe net, sunt mai empatici si in viata reala”, a declarat Larry Rosen, seful studiului si profesor de psihologie la California State University.
“Parintii au datoria de a monitoriza cu atentie timpul pe care copiii lor il petrec online. Prea mult timp investit in aceste activitati poate duce la tulburari afective grave, precum narcisismul. Consumul moderat de internet, insa, poate avea ca efect dezvoltarea unui simt al identitatii” a declarat profesorul.