Supa de legume reprezinta una dintre primele indicatii alimentare ale medicului pediatru pentru bebelusul tau, aducandu-i un aport caloric destul de important.
Pentru prepararea supei de legume pentru bebelusi aveti nevoie de un aport de legume de circa 200 grame, date prin razatoare sau taiate foarte marunt.
Sunt necesare:
– un morcov;
– un cartof;
– un sfert de dovlecel;
– o ceapa;
– o jumatate de ardei gras;
– frunze verzi de telina intrucat aduc un aport de fier important in tratarea anemiilor copilului;
– patrunjel;
– o jumatate de rosie;
– broccoli, fasolea sau conopida vor fi introduce dupa luna a noua de viata a micutului.
Toate legumele de mai sus vor fi fierte intr-un litru de apa aproximativ 40 de minute. Dupa fierbere vei lasa la racit pentru ca zeama sa ii poata fi administrate bebelusului. In zeama de legume vei putea adauga o lingurita de ulei de masline, sare, orez instant daca bebelusul are mai multe scaune pe zi sau cereale cu ovaz daca se constipa.
Modul de administrare este destul de diferit, variind de la caz la caz. De regula, in prima zi se vor administra 30 ml, a doua zi – 60 ml, iar a treia zi 90 ml. Ulterior, dup ace copilul s-a obisnuit cu gustul supei, vei putea sa adaugi pana la 200 ml.
Daca bebelusului ii displace ii poti adauga zahar, lapte, miere sau zeama de lamaie. Totul, in functie de dorintele alimentare ale bebelusului.
Daca copilul tau s-a obisnuit deja cu supa, poti trece spre urmatorul pas destul de important, prepararea piureului de legume.
Articol realizat de Tatiana Tuţă