Auzul nou-nascutului este deja format atunci cand el vine pe lume. O sa stii asta pentru ca o sa observi ca atunci cand ii vorbesti duios, fata lui se relaxeaza, iar atunci cand un zgomot puternic il deranjeaza, incepe sa planga.
Auzul unui bebelus se dezvolta in burtica mamei inca din luna a 7-a de sarcina. Odata cu venirea pe lume acest simt continua sa se dezvolte.
Ce poti sa faci mai mult pentru a dezvolta auzul bebelusului decat sa-i pui muzica, orice muzica si nu doar catecele pentru copii. Playlistul tau personal nu este deloc o idee rea pentru urechile bebelusului tau, cu conditia sa nu ridici volumul.
Sfatul nostru: Bebelusul tau va aprecia cuvintele blande, cantecele de leagan, muzica usoara, mai ales atunci când sunt insotite de imbratisari, mangaieri sau leganat. Nu-ti face griji ca nu ai voce sau ca nu stii toate versurile dintr-un cantec, cel mic va aprecia cel mai mult apropierea de tine si auzul vocii tale. O sa vezi ca in scurt timp o sa ajunga sa-ti recunoasca vocea si sa se uite dupa tine prin camera cand iti aude vocea, chiar daca nu te vede.
In curand bebelusul tau va putea sa se joace cu tot felul de jucarii zgomotoase. Daca simti ca iti sparge urechile cu tobele, xilofonul, trompeta, tamburul etc., ia partea pozitiva a lucrurilor. Gandeste-te ca aceasta este o buna modalitate pentru ca cel mic sa-si dezvolte auzul. Si cine stie, poate ati dat nastere unui viitor Mozart … sau un viitor David Guetta!
Bebelusul nu trebuie sa fie aproape de zgomote puternice precum: sirena de pompieri, pickamer sau ciocane, un televizor cu sonorul prea tare, anumite telefoane si alte sunete stridente. Nu uita sa dai volumul telefonului mai incet atunci cand bebelusul se afla prin preajma.