A deveni mama este cel mai important moment din viata unei femei, dar nasterea in sine este un proces dificil prin care corpul trebuie sa treaca. Aceste modificari pot deveni suparatoare pentru noile mamici, insa este important ca ele sa stie ca exista proceduri estetice care le ajuta sa isi aduca corpul la forma initiala.
Dupa nastere, pielea, in special cea din jurul abdomenului, ramane lasata, isi pierde din elasticitate, pot aparea vergeturi, iar bratele si picioarele pot avea si ele probleme in a reveni la formele dinaintea nasterii.
Remodelarea abdomenului dupa sarcina
Cele mai evidente modificari in perioada nasterii si post-natal sunt la nivelul abdomenului. Acesta este mai destins si atat muschii, cat si pielea din jurul abdomenului suporta modificari importante de consistenta in timpul perioadei in care femeia este insarcinata. Dupa sarcina, abdomenul poate prezenta vergeturi, depuneri adipoase sau exces de piele.
„Abdominoplastia este una din cele mai eficiente metode la care pot apela tinerele mamici pentru a-si recupera forma abdomenului pe care o aveau inainte de nastere. Interventia ajuta atat la indepartarea excesului de piele si grasime de la nivelul abdomenului, dar si la corectarea musculaturii abdominale, al carui tonus este foarte scazut dupa purtarea, timp de 9 luni, a copilului in pantece.”, ne explica chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos, specialist chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva.
Operatia dureaza intre 2 si 5 ore, si se efectueaza sub anestezie generala. Dupa interventie se recomanda purtarea unei burtiere elastice speciale. In primele zile, abdomenul va fi umflat si dureros, dar disconfortul initial este controlat cu medicatie antialgica.
Liposuctia te scapa de kilogramele in plus cauzate de sarcina
Automat, in timpul sarcinii, kilogramele in plus sunt vizibile. Multe dintre proaspetele mamici intampina dificultati in a scapa prin diete si sport de aceste kilograme. Specialistii sustin ca o metoda sigura la care putem apela pentru indepartarea depozitelor de grasime este liposuctia. Liposuctia se foloseste in principal asupra soldurilor si coapselor, dar si asupra abdomenului, gatului sau genunchiilor.
„In multe cazuri, dupa nastere, pentru a readuce corpul tinerei mamici la dimensiunile initiale, este nevoie si de efectuarea unei proceduri de liposuctie. Aceasta, combinata cu abdominoplastia, produce efecte vizibile la nivelul acelor parti ale corpului care au fost afectate de transformarile specifice nasterii.
Liposuctia ne poate ajuta sa scapam de grasimea acumulata in exces, si consta in inserarea unui dispozitiv de aspirare (canula) la nivelul grasimii dintre tegument si muschi. In majoritatea cazurilor, liposuctia se efectueaza fara spitalizare, recuperarea in aceste cazuri fiind foarte rapida.”, a declarat chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos, specialist chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva.
Ambele proceduri se pot efectua dupa aproximativ un an de la nastere, dupa ce greutatea corpului revine aproape de cea avuta inaintea sarcinii. Este foarte important de retinut ca atat abdominoplastia, cat si liposuctia sunt proceduri estetice de remodelare corporala, nu metode de slabit. Preturile celor doua proceduri pornesc de la aproximativ 2.000 euro.