Intreaga familie se bucura cand aveti seara de paste, dar te-ai saturat sa comanzi? Te intelgem perfect. Din fericire, exista alternativa. Orice impatimit al pastelor poate invata in timp sa-si prepare cele mai faimoase retete de paste, cu doar putin efort. Vei avea nevoie de timp si de ingrediente precum sosuri, paste si condimente, dar si de cateva retete pe care sa le poti urmari. Noi te ajutam cu retetele, iar placerea gatitului iti revine! Si placerea degustarii, evident!
Spaghete Carbonara
Pastele carbonara sunt atat de populare deoarece pur si simplu nu ai nevoie de atat de multe ingrediente pentru a le pregati, iar rezultatul este intotdeauna unul deosebit de gustos. Si nici nu-ti va lua mai mult de 20 de minute sa le prepari.
Asadar, vei avea nevoie de:
Vei avea nevoie si de o oala incapatorare in care vei pune apa la fiert. Cand aceasta incepe sa clocoteasca, poti adauga pastele. Le vei lasa sa fiarba pana cand sunt al dente si apoi le vei clati sub un jet de apa rece. Foloseste o strecuratoare mai mare pentru a le scurge.
Intre timp vei putea pregati sosul. Incepe prin a taia baconul in fasii subtiri si lasa-le la calit in tigaie dupa ce ai adaugat in prealabil 3 linguri de ulei. Intr-un bol vei bate cele doua oua si galbenusul, iar apoi vei adauga parmezanul. Amesteca bine pana cand compozitia se omogenizeaza cu totul. La final adauga sare si piper dupa gust si bucatile de bacon calite. Amesteca folosind o lingura de lemn si pune pastele fierte peste sos.
Paste Arrabiata
Nici in cazul pastelor arabiata nu vei avea nevoie de cine stie ce ingrediente, iar rezultatul va fi gustos si usor de obtinut.
Asadar, vei avea nevoie de:
Incepe prin punerea pastelor la fiert. Intre timp incinge uleiul in tigaie si adauga fulgii de ardei iute si usturoiul pisat si lasa amestecul la sotat pana cand se rumeneste putin usturoiul, deci aproximativ 2 sau 3 minute. Apoi toarna sosul de rosii cu jumatate de cana de apa. Amesteca, lasa focul mai mic si asteapta 10 minute.
Cand pastele sunt gata le poti scurge, iar apoi poti adauga patrunjelul deasupra sosului. Toarna intreg amestecul peste paste si sunt gata de servire!
Spaghete Bolognese
Fie cu spaghete clasice, fie cu tagliatele, reteta de paste bolognese aduce aminte de faimoasa lasagna. Totusi, este putin mai usor de preparat.
Asadar, vei avea nevoie de:
Lasa pastele la fiert pana devin al dente, iar intre timp curata si spala legumele. Apoi toaca-le marunt si caleste-le in ulei 2-3 minute. La final adaugi carnea tocata si condimentezi cu sare si piper dupa gust.
Apoi vei adauga rosiile pasate si apa, dar doar daca ti se pare ca sosul este prea gros. Se lasa la fiert la foc mic pana cand se face carnea, deci 20 sau 25 de minute. Nu uita sa condimentezi sosul cu oregano si cimbru. Cand sosul este destul de gros si s-a facut carnea, poti adauga pastele. Dupa ce amestec,i le poti servi cu parmezan si busuioc.
Nu uita sa folosesti ingrediente de calitate si sa respecti reteta!