Blatul: 3 oua, 3 linguri de apa, 150 g. zahar, 1 pachet zahar vanilat, 100 g. faina, 1 praf de copt, 30 g. cacao, sare
Crema: 5 mandarine, zeama de la o lamaie, 100 g. zahar, 40 g. faina, 3 plicuri gelatina, 250 g. frisca.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga apa rece se se continua a se bate, se toarna apoi zaharul si zaharul vanilat, continuandu-se operatia pana la obtinerea unei spume foarte tari. Se amesteca apoi si galbenusurile, faina, praful de copt si cacaua. Se freaca totul pana se incorporeaza bine si se coace la foc potrivit timp de 40 de minute.
Cand blatul este rece, se taie in doua si se umple cu urmatoarea crema:
Se amesteca sucul de mandarine cu cel de lamaie si cu atata apa pana se obtine ¼ l lichid. In acest lichid se adauga zaharul, faina si gelatina spalata in apa rece. Se fierb cateva minute. Dupa racire, se amesteca cu frisca si cu bucati de mandarina.
Deasupra se orneaza cu aceeasi crema si cu felii de mandarina.
Pofta buna!