Blatul: 10 oua, 10 linguri de zahar, 2 linguri rom, 2 pahare (de apa) cu nuci macinate, ½ pahar pesmet, ½ lingura faina, praf de sare.
Crema: 300 g zahar pudra, 250 g unt, 250 g nuci macinate, un paharel rom, putina sare.
Se freaca galbenusurile cu zaharul, sarea si romul timp de 20-30 minute, se adauga nucile, amestecand bine, apoi pesmetul impreuna cu faina; se continua frecatul pana se obtine o pasta omogena. Albusurile batute spuma se incorporeaza in crema. Se toarna totul intr-o forma unsa si tapetata cu hartie. Se coace timp de o ora la foc potrivit. Se rastoarna usor, lasand sa se raceasca pe un fund de lemn. Se taie in trei blaturi care se insiropeaza putin.
Se freaca untul cu putina sare, pana devine ca o spuma, apoi se continua operatia impreuna cu zaharul pudra. Se adauga nucile macinate foarte marunt si romul picatura cu picatura, pentru a se evita taierea cremei.
Se umplu blaturile cu crema, se imbraca cu un strat de crema si se garniseste cu nuci intregi.
Pofta buna!