6 oua, 6 linguri de zahar pudra, 6 lingurite de faina, vanilie, 750 g frisca, un praf de sare.
Glazura: 1-2 linguri de cacao, 1-2 linguri de zahar pudra, 1 lingurita unt proaspat, ½ ceasca lapte, putina sare.
Se freaca bine galbenusurile cu zaharul pudra vanilat si putina sare pana se face ca o crema si incepe sa faca basici. Se bat spuma tare albusurile, apoi se amesteca usor in compozitie. Se cerne deasupra faina, care de asemenea se amesteca usor, si imediat se pune compozitia la copt, intr-o forma pregatita dinainte, unsa cu unt si tapetata cu hartie unsa. Se coace la foc potrivit. Cand marginile tortului incep sa se desprinda de forma, se incearca tortul la mijloc cu un pai si, daca acesta iese uscat, se rastoarna usor pe un platou de lemn. Se scoate hartia, umezind-o putin.
A doua zi, se taie blatul in doua foi neegale, una reprezentand un sfert (cea de sus), iar cealalta trei sferturi din grosime. Pe foaia mai groasa se pune frisca, mai multa in mijloc. Deasupra, se aseaza cealalta foaie mai subtire, care de la sine isi lasa in jos marginile, luand forma bombata a indienelor. Se acopera cu glazura, care se prepara astfel:
Se pune la fiert laptele intr-un ibric, se adauga cacaua impreuna cu zaharul pudra si se amesteca intr-una pe foc moale, pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga untul si putina sare, frecand mereu pana cand crema s-a racit. Se toarna peste “indiana”, pana o imbraca complet.
Pofta buna!