[imagebrowser id=1276]Chiar daca atunci cand isi planifica o sarcina, putini sunt aceia care doresc sa faca o planificare si asupra sexului viitorului copil, in realitate exista cateva trucuri pentru a avea o fetita.
In ultima perioada, eforturile mai multor cercetatori s-au unit pentru a reusi sa depisteze daca dieta si stilul de viata al femeii din perioada preconceptiei poate influenta in vreun fel posibilitatea de a naste o fetita.
Ei bine, Annet Noorlander este de parere ca regimul alimentar al mamei din timpul preconceptiei poate creste sansele ca parintii sa aiba o fetita. Aceasta considera ca o dieta bogata in calciu si magneziu reprezinta un factor favorizator pentru acest lucru. Tocmai de aceea, se recomanda ca in preconceptie, cu cel putin doua luni mai inainte de a obtine sarcina mult asteptata, femeia sa consume multe fructe, legume, branzeturi – toate bogate in calciu si magneziu. De asemenea, produsele care contin o cantitate destul de mare de potasiu sau sodiu pot produce efecte contrare, dand nastere unui baietel.
Asadar, considera cercetatorii, s-a demonstrat si faptul ca sansele de a avea o fetita pot fi strans legate de momentul ovulatiei. In acest caz, apropierea fizica dintre parteneri va trebui sa fie mai mare mai inainte cu trei-patru zile de ovulatie. Acest lucru se explica prin corelatia dintre activitatea cromozomilor X si Y cu ovulul ce urmeaza a fi fecundat, acesti cromozomi fiind responsabili in aceasta situatie. Se cunoaste faptul ca mobilitatea cromozomului X este mai mica, insa acesta reuseste sa supravietuiasca mai mult timp, la fel cum si faptul ca orice cromozom Y este mai iute, insa supravietuieste un timp mai scurt in mediul vaginal al femeii. Intalnirea dintre ovul si cromozomul X va da nastere unei fetite, pe cand intalnirea dintre ovul si cromozomul Y va determina nasterea unui baietel. Toata aceasta teorie este denumita metoda Shettles.