[imagebrowser id=90]Cu toate ca fiecare mamica cauta o varsta ideala la care sa isi intarce bebelusul, in realitate aceasta nu exista.
Chiar si asa, medicii sunt de parere ca alaptarea cat mai indelungata reprezinta o metoda eficienta pentru pastrarea imunitatii bebelusului si dezvoltarea sa corecta. De aceea, acestia recomanda varsta de 6 luni drept varsta minima de alaptare a bebelusului.
Intarcarea bebelusului reprezinta etapa in care acesta va trebui sa se obisnuiasca cu o altfel de alimentatie, in afara de ceea ce presupune laptele matern. Intoarcerea la serviciu, sanatatea bebelusului sau pur si simplu gasirea momentului prielnic reprezinta factori care le determina pe mamici sa isi intarce bebelusul.
Cu toate ca inca nu s-a decis o varsta standard pana la care este bine sa iti hranesti bebelusul la san, specialistii au pareri contrarii. Unii considera ca intarcarea bebelusului va trebui sa aiba loc incepand cu varsta de un anisor, pe cand altii cred in ideea alaptarii indelungate mai ales pentru dezvoltarea armonioasa a bebelusului.
Intarcarea bebelusului nu va trebui sa fie facuta intr-un mod brusc, ci prin renuntarea treptata la laptele matern. De aceea, in functie de mai multi factori mamicile intarcarea va trebui sa se realizeze intr-un mod pe cat de eficient, pe atat de sanatos pentru mama si bebelus.
Indiferent de varsta la care te decizi sa iti intarci bebelusul va trebui sa fii rabdatoare si sa dai dovada de mult calm si tact pentru ca micutul sa se poata obisnui cu noile reguli alimentare.
Foto: http://www.webclinic.ro / http://mymed.ro