[imagebrowser id=1338]Varsta sarcinii reprezinta una dintre cele mai mari curiozitati ale femeilor insarcinate. Cu toate ca data conceperii bebelusului difera de data primei zile a ultimei menstruatii, in realitate medicii calculeaza varsta sarcinii plecand de la data ultimului ciclu menstrual.
Cu alte cuvinte, varsta sarcinii incepe a fi calculata incepand cu data primei zile de sangerare a ultimei menstruatii. In acest mod, medicii vor depista mult mai usor data probabila a nasterii, adunand circa 40-42 de saptamani peste acest termen.
Asadar, prima saptamana de sarcina coincide chiar cu data ultimei menstruatii a femeii, ceea ce nu inseamna ca sunteti insarcinata, la fel cum nici cea de-a doua saptamana de sarcina, calculata in acelasi mod, nu inseamna ca purtati in pantec bebelusul mult asteptat.
Varsta gestationala a sarcinii incepe a fi calculata la numai 14 zile de la data primei zile de sangerare a ultimei menstruatii, fiind momentul care se identifica cu data ovulatiei femeii. Acest lucru, inseamna ca din acest moment puteti purta in pantec bebelusul mult visat. In acest caz, data probabila a nasterii poate fi calculata prin adunarea unui numar de 266 de zile de la concepere, comparativ cu cele 280 de zile calculate de la data ultimei menstruatii a femeii.
Varsta sarcinii poate fi depistata destul de usor si prin efectuarea unor ecografii de specialitate. Atunci cand banuiti ca sunteti insarcinata veti merge la medic care, mai mult ca sigur, va va recomanda efectuarea unor ecografii de specialitate. In acest mod, bebelusul va fi destul de atent masurat, verificandu-i-se atat greutatea, cat si inaltimea, precum si activitatea sa cardiaca. In acest mod, din punct de vedere ecografic medicii pot aproxima data probabila a nasterii.
Cu toate acestea, nasterea bebelusului este aproximativa, fiecare bebelus dezvoltandu-se in felul sau.