Atunci cand te afli in incapacitatea de a aduce pe lume un bebelus te gandesti daca este indicat sa adopti un copil.
Cu toate acestea, adoptia este un proces extrem de controversat, dar si de lung. Te gandesti daca este cea mai potrivita solutie, daca copilul adoptat nu te va parasi atunci cand va deveni major si chiar daca nu va avea inclinatii catre infractionalitate, fiindu-va frica sa nu mosteneasca trasaturile negative ale parintilor naturali.
Chiar si asa, lumea mondena incearca sa ofere un exemplu societatii, adoptand copii atat din tara, cat si din strainatate. Este un imbold oferit de cei cunoscuti pentru ca lumea obisnuita si, in special cuplurile care nu pot avea copii sa se indrepte catre un astfel de procedeu. Nu intotdeauna reusesc sa devina exemple pentru cei din jur.
Cu toate acestea, specialistii sunt de parere ca adoptia nu va avea influente negative asupra familiei pe care urmeaza sa o intemeiati impreuna cu noul membru. Chiar daca te gandesti la ereditate, in realitate copilului ii poti oferi o educatie destul de buna in asa fel incat sa nu gandeasca sa savarseasca aceste aspecte negative ale vietii.
Daca vei reusi sa adopti un copil inseamna ca ai reusit sa uiti de conceptiile bine structurate in mintea oamenilor. A adopta inseamna a nu ii uita pe cei mai mici si mai nevoiasi dintre noi, pe cei aflati in imposibilitatea de a-si cunoaste mama si de a se bucura de toata iubirea ei.
A adopta inseamna a-i oferi micutului posibilitatea de a creste intr-un mediu curat, plin de afectiune, in care sa aiba parte de multa multa afectiune. Astfel, va sti ce inseamna copilaria, bucurandu-se de fiecare moment in care se afla impreuna cu familia.
Nu trebuie sa ii marginalizam doar de frica ereditatii sau din cauza ca s-au nascut intr-o familie care i-a parasit. Nu au nicio vina. Din contra, sunt cei mai oropsiti copii, suparati intrucat s-au nascut intr-o lume in care nu se simt doriti, in care nimeni nu i-a iubit inca de la nastere.
Si ce poate fi mai induiosator decat sa te uiti in ochii lor blanzi si sa te intrebi – „Oare, au ei vreo vina?”
Da-le o sansa!