Ingrediente:
· 100 gr unt Lactag
· 2 galbenusuri
· 200 ml lapte Lactag
· 3 gr sare
· 1 lingurita otet
· 100 ml vin alb
· 1 lingura faina
· 1 ou
· 3 gr piper
· 300 gr piept de curcan
· 1/2 pahar apa
· 200 gr branza mozarella Lactag
· 2 catei de usturoi
· 1 ou pentru uns
Timp de preparare: 60 minute
Dificultate: usor
Numar portii: 6
Mod de preparare:
Se amesteca untul Lactag taiat bucatele cu faina pana se obtine un aluat nisipos. Se face o adancitura in mijlocul lui, se adauga oul, apa, sare, otet si se framanta pana devine omogen si elastic. Se infasoara in folie si se lasa la rece 30 de minute. Se scoate, se intinde in foaie de 6-7 mm, se taie cercuri care se pun pe hartia de copt intr-o tava. Acestea se ung pe margini cu oul batut. Se taie acelasi numar de cercuri, iar cu un cerc mai mic se taie si se scoate interiorul, pastrand doar marginile. Se ung cu ou si se pun deasupra. Se pot pune 2 randuri de inele ca sa iasa mai inalta. Ultimul inel se unge si el cu ou si se da la cuptor la temperatura mare pana se auresc. Se taie pieptul de curcan cubulete si se pune la calit in 50 gr unt Lactag, se lasa 10 min, apoi se pune usturoiul tocat marunt si se lasa sa se rumeneasca usor. In alta tigaie se pune restul de unt, se adauga faina si se lasa un minut sa se distuie, se stinge cu laptele Lactag si vinul si se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Se amesteca branza Lactag cu ghalbenusurile si se pun peste sosul de faina. Se potriveste de sare si piper. Se adauga pieptul de curcan si se lasa sa mai fiarba 1-2 minute. Se umplu cosuletele cu pieptul de curcan si sos.
Iti recomandam o alta reteta la fel de gustoasa: Supa de porumb cu lapte